Pastisseria artesana i postres per a la restauració
CURS GRATUÏT (FORMACIÓ 100% SUBVENCIONADA)
Adreçat a aturats, estudiants, treballadors i autònoms
Diploma acreditatiu.
Durada: 10 hores
DESCRIPCIÓ I OBJECTIUS
Si t'agrada la cuina podràs apreciar aquest curs totalment pràctic, amb el qual aprendràs tots els secrets d'aquest art culinari i et prepara per a que gaudeixis del plaer d'elaborar exquisits dolços i postres. El programa formatiu inclou nombroses receptes i claus de creativitat, sabors i diverses formes d'aprofitar tots els ingredients perquè els comensals gaudeixin cada mos.
En aquest curs aprendrem a:
• CREMES I FARCITS. Explicació dels diferents tipus de cremes i farcits ingredients i formes d'elaboració.
• SUCRE I MERENGUE. Explicació, aprendre els diferents punts de l'sucre, realització de glacejats, fondants i tipus de merenga (suís, italià ...).
• REBOSTERIA. Explicació, realització d'un assortiment bàsic de rebosteria (cassoletes, tàndem ...), ingredients, elaboració, cocció, acabats i decoracions.
• MASSES BATUDES. Explicació de les principals masses batudes (genovesa, planxes ...) i realització de pastissos bàsics amb base de pa de pessic (massini, selva negra ...).
• MASSES BATUDES AMB CÀRREGA DE GREIX. Explicació, ingredients, elaboracions (magdalenes i plum-cake bàsic), coccions i acabats.
• BRIOIX. Explicació, origen, ingredients, realització de peces individuals tradicionals.
• SEMIFREDS BÀSICS I. Explicació, ingredients i procés d'elaboració de mousses bàsiques (xocolata, llimona ...).
• INICIACIÓ A LA XOCOLATA:
- Història: del cacau a la xocolata.
- Coneixement de les diferents classes de xocolata.
- Tècniques de xocolata: el temperat i les corbes de temperatura, explicació i pràctica. Realització de peces.
Informació del curs
Inici | 07/10/2024 |
Final | 18/11/2024 |
Horari | 20:00 - 22:00 |
Places | 18 |
Preu | Gratuït |
Lloc | L'Escola Almenar |